ATT VARA LÄRARE INNEBÄR LITE TEATERAPA.


Efter dagens föreläsning om atomer, atmosfären, molekyler osv förstår jag inte riktigt vart jag befann mig när detta togs upp när jag gick i skolan. Jag känner ju igen allt men kommer inte ihåg något och idag har vi pratat om och verkligen insett varför. Idag har jag fått upp ögonen mer än någonsin hur mycket jag som lärare kommer betyda för mina elevers inställning till ämnet. Vår kursansvarige som också är vår föreläsare just nu är grym, han lever sig in och man ser verkligen på honom hur mycket han älskar detta. Han är också den första läraren som lär ut till oss blivande lärare HUR vi ska göra för att få en 8åring att förstå detta, hur ska vi göra i klassrummet. Den här kursen är den mest lärorika på mycket länge!

Idag har jag lite ont i kroppen efter gårdagens gympapass och ondare ska jag få, ikväll ska vi LETS SOME SUMBA! Dansa lite, skaka lite och förmodligen asgarva mycket. Känner mig taggad!

När man har en mamma som bor i sundsvall o...

mms_img15381 (MMS)

När man har en mamma som bor i sundsvall och läser min blogg så räcker det med att säga att man bytt gardiner, lampskärm och köpt lite blommor för att det ska krävas en bild. Tyvärr har jag ju ingen superkamera utan det blir en mobilbild. Bild på köket får eventuellt komma senare mamma.


TRÄNING ÄR LIVET(?)


HEJ HÄRLIGA MÅNDAG! (nej, jag tog inte i nu)
Jag känner mig pigg, förkylningen börjar bli lite bättre iaf och är astaggad för kommande träningsvecka, he he. Har precis betalat in 500kr för hela terminen fram till maj, vilket är rätt billigt, och därför ska jag nu utnyttja detta också. Det får mig att fundera kring mitt gymkort på Actic om jag borde säga upp det? Men samtidigt kommer jag aldrig får så billigt gymkort om jag skulle ångra mig. Idag är det dubbelt så dyrt så.. ett litet dilemma...kring träning som om det vore det jag brinner för i livet, inte så troligt. Behöver snarare äta en pizza så jag får ångest och tvingar mig till träning, bra kombination!

Detta var lördagens middag. Spenat- och fe...

mms_img68322 (MMS)

Detta var lördagens middag. Spenat- och fetaostpaj med en god sallad till :-)


TAGGA TAGGA TAGGA!


Tokförkyld och jävlig ska ska ändå ta mig till Vikingstads gympasal för ett corepass med Cecilia Kowalik! Haha, kommer bli kung. Gratisvecka sista veckan nu så vi måste prova på´t och se om det kan vara värt att ta sig dit något mer. Efter det passet, då jag nog kommer känna mig mer död än levande, blir det hem och slå på en film. Idag är jag trött!

KORPEN 2012?


Jaha, då har man anmält intresse om Korpenfotboll i sommar :D Känner att det skulle vara asroligt om vi fick ihop ett gäng tjejer och körde lite. Må kolla om jag ens har kvar mina fotbollsskor, och damma av mina målvaktshandskar, fyfan detta kan bli intressant! Har jag ENS grejerna i Linköping??? Eller ligger de kvar i Sundsvall??


Ett glas cola-light och lite naturgodis fr...

mms_img68320 (MMS)

Ett glas cola-light och lite naturgodis framför guldbaggegalan på ettan! Bra måndagskväll :-)


HEJ TERMIN 6


Det här har jag längtat efter, att börja kl 13 och slippa kliva upp 9 för att ta mig till Norrköping och ha grupparbete innan. Nu ingen stress och jag hinner till och med blogga, som jag saknat dig Linköpings Universitetet. Lugn start med kursintro idag bara sen inget för än på torsdag. Men har en känsla av att det innebär hårt individuellt arbete på en gång!.....

Vad bjuder veckan på mer?
- Inget speciellt planerat, standard!
Förutom fredagen som innebär after-work - hockey - utgång! :)

LÖRDAG


Gårdagens after-work höll på lite längre än planerat och blev ganska mycket dyrare med, hehe. Men jag hade kul så får väl säga att det var värt det. Nu får man leva lite snålt tills på onsdag, studentlivet<3 Denna kväll gör då att jag känner mig lite seg idag och har inte direkt orkat med så mycket, jo palla mig iväg till Priso och handla huvudvärkstabletter för 56kr, yey! förjävligt med SJUKT VÄRT.


FINALLY!


Tentan är skriven och det känns helt ok. Gjorde vad jag kunde iaf och nu får det bära eller brista! Skönt att skiten är över iaf. Så det ska vi i arbetsgruppen fira med med lite after-work. Blir lite som att fira tentan och "hejdå" då vi splittras nu. Jag och Michaela börjar i linköping bland annat. Så det blir trevligt :) Efter det lär jag nog vara rätt mör i huvudet då jag vaknde kl 05 och kunde inte somna om och har verkligen tömt hjärnan. Om inte annat hakar jag kanske på till Mjölby på fotbollscup :) Om jag hinner!

Det känns att det är helg nu iaf och ajg ska njuta varje sekund! Trevlig fredag :D

MEN SUCK!


Tror minsann att tentaångesten kryper sig på. Igår skröt jag om att jag kände mig så lugn och att det går som det går liksom, men just nu känner jag: VILL TYP DÖÖÖÖÖÖ, JAG MÅSTE JU KLARA DEN HÄÄÄR, HAR JAG PLUGGAT PÅ RÄTT, TÄNK OM JAG FÅR HJÄRNSLÄPP?????? Det här med salstentor kommer nog aldrig riktigt bli min grej...

DAGEN


Dagen har enbart inneburit TENTAPLUGG med stora bokstäver. Gick hem till Michaela vid 10-tiden, snooza till 9.50 så hann istort sätt bara slänga på mig kläderna. Sen var det bara att börja nöta nöta nöta, mellan 10-17 typ. Mitt huvud ville typ sprängas efter all diskussion och reflektion, men allt blir ju så mycket roligare när man kan göra det tillsammans :) Dricka lite kaffe och ta pauser för lite annat prat som är så mycket roligare! Tur jag har Michaela :) Blir samma sak imorgon, slutspurten!!! YEY. tagga tagga tagga, tenta tenta tenta klockan 8.00 på fredag!

Så här ser det ut just nu efter lite midda...

mms_img55266 (MMS)

Så här ser det ut just nu efter lite middag. Är sjukt trött och vet inte ens om jag orka ta mig till duschen. Ja den lilla powernapen på tåget hjälpte tydligen inte. Trots att jag föll i min djupaste sömn och missade mitt stopp, så fick åka lite längre! He he he. Borde plugga men ska bara titta lite mer på tv...och duscha.. Och surfa lite kanske...


Även om jag inte har gjort något speciellt...

Även om jag inte har gjort något speciellt idag så måste jag säga att det varit en bra dag. Började med en promenad och sen har det väl i stort sätt varit chill. Åkte till vikingstad, fikade och såg handbollen för att avsluta med 2 filmer. Just nu ligger jag i soffan och kollar på amerikansk fotboll, men klockan visar mer att jag borde säga godnatt nu. Så godnatt! :-)


Lördagen började med en promenad längs ån!...

mms_img61534 (MMS)

Lördagen började med en promenad längs ån! :-)


FILMER OCH SERIER ÄR EN STOR DEL AV MITT LIV!


Senaste tiden känns det som att vi har sett lite filmer.
Tänkte dela med mig av några så får ni lite tips!
Tar informationen från imdb

Crazy stupid love:
7,5 på imdb. A middle-aged husband's life changes dramatically when his wife asks him for a divorce. He seeks to rediscover his manhood with the help of a new-found friend Jacob, learning to pick up girls at bars.
Tycker den var bra och lite smårolig. Sevärd iaf med Steve Carell och Ryan Gosling :)

The Change-up:
6,4 på imdb. Dave is a married man with two kids and a loving wife , and Mitch is a single man who is at the prime of his sexual life. One fateful night while Mitch and Dave are peeing in a fountain when lightning strikes and they switch bodies. Som sagt den låter kanske inge vidare men jag tycker den var underhållande. Ryan Reynolds och jason Bateman i huvudrollerna.

Warrior:
8,3 på imdb. The youngest son (Hardy) of an alcoholic former boxer (Nolte) returns home, where he's trained by his father for competition in a mixed martial arts tournament -- a path that puts the fighter on a collision corner with his older brother (Edgerton). Även om man kanske inte gillar fighter så kan man tycka om denna film. Jag tycker att den var riktigt bra :) Kom en lite tår med. Tom hardy och Joel Edgerton i huvudrollerna.

Moneyball:
7,8 på imdb. The story of Oakland A's general manager Billy Beane's successful attempt to put together a baseball club on a budget by employing computer-generated analysis to draft his players.
Att titta på Brad Pitt är alltid underhållande!

Super 8:
7,3 på imdb. During the summer of 1979, a group of friends witness a train crash and investigate subsequent unexplained events in their small town.
SciFi-film. Helt okej tycker jag.


Några av dem i alla fall :)

DETTA ÄR MIN FREDAG!


Det blev inte så mycket mer av den här dagen än att masa sig iväg till affären. Dagen har spenderats i soffan och kommer fortsätta göra det tills sängen kallar. Att vara bakis tar upp en hel dag verkligen! Passade på att handla lite tacosgrejer för imorgon SKA jag äta tacos. Så länge sen och så gott och så bäst. Ska lyxa till det med en skål guaccamole med :D Längtar typ asmycket till imorgon nu!

Nicke och Olle spelar tvspel så jag kanske ska fortsätta slötitta på lite Tre Kronor-avsnitt :P

FREDAG


Idag mår man väl lite som man förtjänar. Det är sånna här dagar jag alltid frågar mig själv om det var värt det, och ja, denna gång var det värt. Jag hade riktigt roligt och det var länge sen det var utgång på schemat. Sen att agge bjöd på smörgåstårta och många härliga vänner var samlad gjorde inte saken sämre:) Men blir nog inge mer fest i helgen. Inte som det ser ut nu iaf och jag borde faktiskt plugga lite tenta med...

Kanske ska ta tag i sig själv lite och klä på sig och piggna till lite. Hunnit börja med middagen iaf. Det blir potatis och lax med citronsås, gött! Trevlig fredag alla :)

Kul att Ronja är med ikväll. Tydligen snar...

mms_img61529 (MMS)

Kul att Ronja är med ikväll. Tydligen snart 10år sen 9an. Man blir bara äldre och äldre:-P


Dagens tips av Ronja Westh: Drick piggelin...

Dagens tips av Ronja Westh: Drick piggelindrink på kvällen och ta en piggelin dagen efter för att må bättre.! Kanske ska pröva?


Till middag blev det kött, strips, bea och...

mms_img61527 (MMS)

Till middag blev det kött, strips, bea och sallad. Till efterrätt högg vi in på tårtan. Nu är man proppmätt!


VI HAR ETT FÖDELSEDAGSBARN IBLAND OSS.


Idag var man åter i skolbänken en snabbis, är ledig igen nu fram tills tisdag då jag har min sista redovisning i denna kurs. På fredag väntar tentan och sen är jag klar med Norrköping, Kung! Men jag ska inte skryta alltför mycket om min ledighet då det må bli en del tentapluggande för min del. Ska hem till Michaela redan imorgon och sitta några timmar och få rätsida på allt.

Idag fyller Agge år, 23! och jag har fått stränga order av min mor att skämma bort henne lite. Så ikväll blir det en god middag här hemma och tårta till efterrätt. Okej, jag ska inte heller skryta om det som om det var jag som skulle göra hela middagen och tårtan själv, he he he. Men det blir säkert gott :)

Imorgon ska vi fira Agge lite extra. Kommer lite folk hem till henne och sen blir det utgång för det som vill och kan :) Jag är nog en av dom!

Typiskt januariväder!

mms_img61525 (MMS)

Typiskt januariväder!


NOTIS


Älskar när man kommer på sig själv att sitta och verkligen asgarva själv till Americas funniest homevideos! - Då är det kult! :D

GOD KAKA!


http://www.tasteline.com/Recept/Chokladfudgetarta

Där har ni ett riktigt gott recept på en riktigt god kaka. Fått receptet av Cecilia Kowalik.

BARNVAKTIS


Halloj!
Idag har barnvakt stått på schemat och för att underlätta det hela åkte jag och nicke ut till Vikingstad redan igårkväll så vi vaknade här. Lite jobbigt att köra hit annars vid 6 på morgonen. Fördelen att vara två barnvakter är att man kan dela på ansvaret lite. Så jag tog fördelen att sova lite längre medan Nicke gick upp och spelade lite tvspel, det tackar jag för:) Men klev upp vid 10 och åt frukost OCH somnade om på soffan igen medan killarna spelade tvspel. Klockan 14 tog jag mig en promenad i det fina vädret, riktigt skönt. Sen kom jag hem och gjorde iordning lite fika och vi spelade lite bandy i köket. Så, mitt tips är:

ATT ALLTID VARA TVÅ NÄR MAN SKA BARNVAKTA!

FINAR TILL DET HELA MED ETT ORDSPRÅK!


japp, tog tjuren vid hornen (visst säger man så?) och klev upp klockan 9 idag när nicke drog på jobbet. Skönt att komma upp i tid faktiskt. Har hunnit se 2 filmer, handlat, lagat köttbullar och potatis till lunch och nu duschat OCH KLOCKAN ÄR INTE ENS 16!!!!!!!!!!!!

Det är visst lördag idag, har inte direkt någon helgkänsla. Just nu är alla dagar helg och jag har inga planer för denna lördag heller. Den blir lugn. Folk jobbar, tentapluggar eller är bortrest och jag ska väl erkänna att jag inte är så jättefestsugen heller men min förkylning.

Imorgon är det innebandy på schemat. Sen på måndag är det väl tänkt att jag ska komma tillbaka till verkligheten lite mer. Sista föreläsningen på onsdagen innan tentan och sen börjar väl tentaplugget stenhårt en vecka framåt. blä! Men efter den säger jag hejdå till Norrköping och HEJ till Linköping igen, SKÖNT. Saknar mitt Ellen!

VAD ÄR DET FÖR DAG IDAG?


Ja det var helt klart värt att vara vaken till typ 6 imorse för att se Sverige vinna JVM-guld och knäcka ryssarna. Men njuter inte lika mycket av att jag då vaknar klockan 15.00 och det börjar bli kolsvart ute igen, NEJ! Detta är inte bra för mitt psyke, hehe. Får panik av att vända på dygnet så här!!!

Förkyld har jag gått och blivit också...

BORT MED JULEN HIT MED...


Visst är det lite mysigt att plocka fram adventsstjärnor och ljusstakar och hänga upp julgardiner osv. Men visst är det ännu härligare att plocka bort skiten!!! Storstädat lägenheten hela dagen och tagit bort allt som har med julen att göra, s-k-ö-n-t! Städningen är i princip klar så nu återstår tvättning hela kvällen. Varför samla på sig så överdrivet mycket? När tvättningen blir klar ska jag ta mig en dusch och sen inte göra ett skit. Kanske fundera på om man ska äta något idag, väntar till nicke kommer hem! Hockey inatt med kl 2. Det är skönt att ha en anledning att sova ut, för så här tänkte jag imorse kl 9 när klockan ringde "Borde nog sova lite mera om jag ska orka se hockeyn" Så klev upp kl 13 istället!

ALONE


Jaha, klockan är 02.00 och jag är inte ens lite trött, känns sådär!
Men har precis sett Sverige vinna över Finland så värt är det ju att vara vaken iaf.
Nicke jobbar natten, fick hoppa in extra pga av stormen "Emil" som drar in i söder.
Och bara för att vi har pratat om spöken under veckan så hör jag ljud från hallen, yey!

Nyår har passerat, en dag som jag såg väldigt mycket fram emot bara försvann.
Men det blev väldigt lyckat iaf, och har bara hört positivt om kvällen. Är själv sjukt
nöjd med hur det blev och skulle lätt kunna dra ihop samma gäng och köra en vanlig
hederlig fest. Helfest helt klart bättre än förfest med krog, slår med hästlängder!!!!

Har träffat Michaela ikväll över en kopp kaffe, surr med söta Alissa och även lite skolprat.

Det här med nyårslöften har ju många, känns det som. Jag brukar ha ett men har valt att avstå lite med det i år. Känner mig inte tillräckligt motiverad för det och orka bli besviken redan efter kanske två veckor. Nä, jag tänker lova mig själv iaf att dra igång träningen lite bättre, men inte sätta upp något mål som gå ner 20kg till sommaren. Nejnej!

Jaha, har inte så mycket planerat. Blir alltid så här när man har lov. Vänder på dygnet och gör typ inte ett skit. Så därför är det ett ypperligt tillfälle att göra det jag lovat mig själv imorgon, träna! :P


Eftersom jag bara sitter här kan jag ju slänga upp de nyårsbilder jag har:


<3

img_5868 (MMS)

<3


RSS 2.0